Blast Wall i radar-usynlig glasfiber

286 meter lang Blast Wall til CPH Airport's nye Finger E

Som en del av CPH Airport oppføring av Finger E, fase 2, har IAC Acoustics håndtert design, projektledelse og installasjon av en 286 meter lang Blast Wall i radar-usynlig glassfiber.

Siden 1925 har CPH Airport skapt reisemuligheter, forretning og opplevelser for millioner av mennesker. Det er den største internasjonale lufthavn, som betjener København, Sjælland og en stor del av det sydlige Sverige, og den største lufthavnen i de nordiske land med tett på 30,3 millioner passasjerer i året (2019).

I desember 2016 presenterte CPH Airport et ambisiøst prosjekt om å utvide lufthavnen for å imøtekomme fremtiden. Formåltet var blant annet å være en av de mest effektive, serviceorienterte og bæredyktige lufthavner i verden. Som en del av dette prosjektet vil oppføringen av den nye Finger E romme 10 gates til store fly og 20 gates til mindre fly på europeiske ruter. Den første fasen av Finger E stod klar i 2019 og tilføyde dermed 22.000 kvadratmeter til lufthavnen med 7 gates og 800 sitteplasser. Andre fase er igangsatt og forventes klar i slutten av 2020.


Blast Wall til CPH Airport i radar-usynlig glassfiber

Blast Wall i radar-usynlig glassfiber

Som en del av fases 2 fikk IAC Acoustics i oppgave å håndtere design, prosjektledelse og installasjon av en 286 meter lang Blast Wall. Den radar-usynlige Jet Blast Deflector er konstruert for å motstå jet blast og beskytter både bygninger, navigasjonsutstyr, kjøretøytrafikk og personale i lufthavnen.

Læs mere om Blast Wall her


Blast Wall gir sikkerhet for fly og lufthavnspersonale

Sikkerhet for fly og lufthavnspersonale

Den nye Blast Wall er den første i sitt slag i Danmark, unikt designet i radar-usynlig glassfiber. Den gjennomsiktige glassfiber gjør det mulig for fly og lufthavnspersonale å navigere i forhold ti hverandre i det trave lufthavnsområde, hvilke gir sikkerhet så vel som en effektiv arbeidsflyt.

IAC Acoustics og CPH Airport valgte nettopp denne gassfiber Blast wall, fordi den gav mange viktige fordeler i forhold til tradisjonelle lufthavns Blast Walls, for eksempel:

  • Usynlig for radar, uten magnetiske og konduktive egenskaper
  • Høy korrosjonsbestandighet, biologisk nesten ikke nedbrytbar og resistent for det nordiske klima, meget lang levetid og minimalt med vedlikehold
  • Materialene kan gjenvinnes

Ring oss!

Hør hvordan vi kan hjelpe deg og din virksomhet!

Skriv til oss!

Få hjelp med lyd, støy og vibrasjonsdemping.

 Obligatoriske felt